Nu är första bryggningen avklarad, Glomastom Inceptio 1201 står och jäser!

Batch Size: 11 liter
OG: 1,060
FG: 1,027
Uppskattad Alkoholhalt: 4,33%

Malt
1,8 kg Pale Ale Malt
0,2 kg Crystal Malt
100 g Chocolate Malt
Mäskning: 60 min
Mäsktemperatur: 68-70gr
Lakning: BIAB

Humle
Efter 35 min: 20 gr Brewers Gold Pellets
Efter 50 min: 10 gr Brewers Gold Pellets
Efter 60 min: 10 gr Brewers Gold Pellets
Efter 65 min: Färdigt

Nedkylning i badkar, tog tyvärr ca 40 min, då vi hällde över vörten ifrån kastrullen till jäshinken direkt, kastrullen hade nog kylts ner fortare.

Jäst
Fermentis torrjäst, Safbrew T-85, 11,5 gr

Några bilder ifrån bryggdagen!

Comments are closed.