På söndag morgon smäller det, för andra gången I Glomastom´s korta men mycket entusiastiska historia.

Inseptio 1201 no 2 skall bryggas!

Denna gång väljer vi att gå ifrån choklad malten för att köra en ren pale ale malt samt en liten ökning av crystal malten. Detta för att se hur färg och smak påverkas.  Ev. kommer det även tillsättas någon extra ingrediens utöver humlen i slutet på uppkoket, ex Russin eller apelsin/citronskal.

Vi är självklart medvetna om att det blir svårt att jämföra färg och smak rakt av eftersom vi ändrar en del i receptet men vi bör ändå kunna dra vissa slutsatser när vi väl får möjlighet att avnjuta slutprodukten om någon månad.

Då vi denna gång har mer pejl på hur processen går till samt hur vi bör hantera vissa moment (som det rådde vissa tveksamheter under förra bryggningen) har vi stora förhoppningar på att no 2 i Inseptio serien kommer resultera i ett steg framåt i jakten på det perfekta ölet.

Mer exakt recept gällande ingredienser, koktider och temperaturer m.m kommer upp efter bryggningen är avklarad.
Utöver detta kommer även en sammanfattning gällande fördelar och nackdelar med både vörtkylaren och laksilen som kommer byggas under bryggningen.

Stay tuned!

Uppsnack inför Inceptio 1201 No 2

Comments are closed.